Tarım Ürünleri En Çok Nerede Yetişir (2021) ?

Tarım Ürünleri En Çok Nerede Yetişir

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın  verilerine göre Türkiye'de en çok üretilen tarım ürünü, buğdaydır. Türkiye'de en çok üretilen yaş sebze ürünü domates (domates her ne kadar meyve olduğu söylense de) iken, en çok üretilen meyve üzümdür.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2021 yılına ait verilerine göre tarım ürünleri, Türkiye'de en çok hangi ilimizde yetiştirilmekte ve yine  tarım ürünleri dünyada en çok hangi ülkede yetiştirilmektedir?  İşte, 2021 Yılı Verilerine Göre Tarım Ürünleri En Çok Nerede Yetişir?

AntepFıstığı
Türkiye'de Antepfıstığı en çok Şanlıurfa'da yetişir (ikinci sıra: Gaziantep). Antepfıstığı dünyada en çok İran'da yetişir (ikinci sıra: ABD).

Armut
Türkiye'de Armut en çok Bursa'da yetişir (ikinci sıra: Antalya).  Armut dünyada en çok Çin'de  yetişir (ikinci sıra: Hindistan).

Arpa
Türkiye'de Arpa en çok Konya'da yetişir (ikinci sıra: Ankara).  Arpa dünyada en çok Çin'de yetişir (ikinci sıra: Hindistan).

Avokado
Türkiye'de Avokado en çok Antalya'da yetişir (ikinci sıra: Mersin).  Avokado dünyada en çok Meksika'da yetişir (ikinci sıra: Kolombiya).

Ayçiçeği
Türkiye'de  Ayçiçeği en çok Tekirdağ'da yetişir (ikinci sıra: Konya).  Ayçiçeği dünyada en çok Ukrayna'da yetişir (ikinci sıra:  Rusya).

Ayva
Türkiye'de  Ayva en çok Sakarya'da yetişir (ikinci sıra:  Denizli).  Ayva  dünyada en çok Türkiye'de yetişir (ikinci sıra:  Çin).

Buğday
Türkiye'de  Buğday en çok Konya'da yetişir (ikinci sıra:  Şanlıurfa).  Buğday  dünyada en çok Çin'de yetişir (ikinci sıra:  Avrupa Birliği).

Ceviz
Türkiye'de  Ceviz en çok Mersin'de yetişir (ikinci sıra:  Kahramanmaraş).  Ceviz dünyada en çok Çin'de yetişir (ikinci sıra:  ABD).

Çay
Türkiye'de  Çay en çok Rize'de yetişir (ikinci sıra:  Trabzon).  Çay dünyada en çok Çin'de yetişir (ikinci sıra:  Hindistan).

Çeltik
Türkiye'de  Çeltik en çok Edirne'de yetişir (ikinci sıra:  Samsun).  Çeltik dünyada en çok Çin'de  yetişir (ikinci sıra:  Hindistan).

Çilek
Türkiye'de  Çilek en çok Mersin'de yetişir (ikinci sıra:  Aydın).  Çilek dünyada en çok Çin'de  yetişir (ikinci sıra:  ABD).

Domates
Türkiye'de  Domates en çok Antalya'da yetişir (ikinci sıra:  Bursa).  Domates dünyada en çok Çin'de yetişir (ikinci sıra:  Hindistan).

Elma
Türkiye'de  Elma en çok Isparta'da yetişir (ikinci sıra:  Niğde).  Elma dünyada en çok Çin'de  yetişir (ikinci sıra:  Avrupa Birliği).

Fındık
Türkiye'de  Fındık en çok Ordu'da yetişir (ikinci sıra:  Samsun).  Fındık dünyada en çok Türkiye'de yetişir (ikinci sıra: İtalya).

İncir
Türkiye'de  İncir en çok Aydın'da yetişir (ikinci sıra:  İzmir).  İncir dünyada en çok Türkiye'de yetişir (ikinci sıra: Mısır).

Karpuz
Türkiye'de  Karpuz en çok Adana'da yetişir (ikinci sıra: Antalya).  Karpuz dünyada en çok Çin'de  yetişir (ikinci sıra: Türkiye).

Kayısı
Türkiye'de  Kayısı en çok Malatya'da yetişir (ikinci sıra: Mersin).  Kayısı dünyada en çok Türkiye'de yetişir (ikinci sıra: Özbekistan).

Kiraz
Türkiye'de  Kiraz en çok İzmir'de yetişir (ikinci sıra: Konya).  Kiraz dünyada en çok Türkiye'de yetişir (ikinci sıra: ABD).

Kuru Fasulye
Türkiye'de  Kuru Fasulye en çok Niğde'de yetişir (ikinci sıra: Konya).  Kuru Fasulye dünyada en çok  Hindistan'da yetişir (ikinci sıra: Myanmar).

Kuru Soğan
Türkiye'de  Kuru Soğan en çok Ankara'da yetişir (ikinci sıra: Çorum).  Kuru Soğan dünyada en çok  Hindistan'da yetişir (ikinci sıra: Çin).

Limon
Türkiye'de  Limon en çok Mersin'de yetişir (ikinci sıra:  Adana).  Limon dünyada en çok  Meksika'da yetişir (ikinci sıra: Arjantin).

Mercimek
Türkiye'de  Kırmızı Mercimek en çok Şanlıurfa'da yetişir (ikinci sıra:  Diyarbakır). Türkiye'de  Yeşil Mercimek en çok  Yozgat'da yetişir (ikinci sıra:  Kırşehir).  Mercimek dünyada en çok  Kanada'da yetişir (ikinci sıra: Hindistan).

Mısır
Türkiye'de  Mısır en çok Konya'da yetişir (ikinci sıra:  Şanlıurfa).  Mısır dünyada en çok  ABD'de yetişir (ikinci sıra: Çin).

Muz
Türkiye'de  Muz en çok Mersin'de yetişir (ikinci sıra: Antalya).  Muz dünyada en çok  Hindistan'da yetişir (ikinci sıra: Çin).

Nohut
Türkiye'de  Nohut en çok Ankara'da yetişir (ikinci sıra: Yozgat).  Nohut dünyada en çok  Hindistan'da yetişir (ikinci sıra: Türkiye).

Pamuk
Türkiye'de  Pamuk en çok Şanlıurfa'da yetişir (ikinci sıra: Diyarbakır).  Pamuk dünyada en çok  Çin'de yetişir (ikinci sıra: Hindistan).

Patates
Türkiye'de  Patates en çok Konya'da yetişir (ikinci sıra: Niğde).  Patates dünyada en çok  Çin'de yetişir (ikinci sıra: Hindistan).

Portakal
Türkiye'de  Portakal en çok Antalya'da yetişir (ikinci sıra: Hatay).  Portakal dünyada en çok  Brezilya'da yetişir (ikinci sıra: Çin).

Sarımsak
Türkiye'de  Sarımsak en çok Kastamonu'da yetişir (ikinci sıra: Gaziantep).  Sarımsak dünyada en çok  Çin'de yetişir (ikinci sıra: Hindistan).

Soya
Türkiye'de  Soya en çok Adana'da yetişir (ikinci sıra: Mersin).  Soya dünyada en çok  Brezilya'da yetişir (ikinci sıra: ABD).

Sofralık Zeytin
Türkiye'de  Sofralık Zeytin en çok Manisa'da yetişir (ikinci sıra: Bursa).  Sofralık Zeytin dünyada en çok  İspanya'da yetişir (ikinci sıra: Mısır).

Şeker Pancarı
Türkiye'de  Şeker Pancarı en çok  Konya'da yetişir (ikinci sıra: Eskişehir).  Şeker Pancarı dünyada en çok  Rusya'da yetişir (ikinci sıra: Fransa).

Üzüm
Türkiye'de  Üzüm en çok Mersin'de yetişir (ikinci sıra: Manisa).  Üzüm dünyada en çok  İspanya'da yetişir (ikinci sıra: Çin).

Yulaf
Türkiye'de  Yulaf en çok Ankara'da yetişir (ikinci sıra: Sivas).  Yulaf dünyada en çok  Rusya'da yetişir (ikinci sıra: Avrupa Birliği).

Zeytinyağı
Türkiye'de  Zeytinyağı en çok Manisa'da üretilir. (ikinci sıra: Balıkesir).  Zeytinyağı dünyada en çok  İspanya'da üretilir (ikinci sıra: İtalya).

Türkiye'nin tarım ürünleri üretiminde dünyada birinci olduğu ürünlerimiz; ayva, fındık, incir, kayısı ve kirazdır.  Türkiye, nohut ve karpuz üretiminde ise dünyada ikinci sıradadır. 

Benzer Yazılar

Son Yazılar 5378234659396738402

Yorum Gönder

emo-but-icon

item